Verslag Heren 1 eindtoernooi 2018

Verslag Heren 1 eindtoernooi 2018

Heren 1 van RVN was er klaar voor! Op de zonnige zaterdag de 21e van april mochten de heren de laatste toernooi dag gaan spelen in Harmelen, thuishonk van OKV’71, 1 van de concurrenten!

Het doel van de dag was om 2e te worden, het gat met de nummer 1 Tovo was te groot (9 punten) en we wilden ons graag (net als vorig jaar) plaatsen voor het NRK (Nationaal Recreanten Kampioenschap), daar waar alleen de nummer 1 en 2 van de A poule aan mogen deelnemen. We stonden aan het begin van het toernooi op de 3e plaats, qua set punten gelijk met OKV’71 maar op doelsaldo achter. Het gat na de top 3 was opnieuw erg groot waardoor een plek in de top 3 eigenlijk al binnen was.

Helaas kon Ben niet mee doen (hoe graag hij ook wilde) vanwege zijn herstel waardoor we met 6 man overbleven. Buiten aanvallers Gerwin en Maarten, midden aanvallers Robert en Rolf en spelverdelers Rob en Sander! We begonnen de eerste wedstrijd tegen OKV’71, de concurrent en eigenlijk ook een bepalende wedstrijd (8 punten wedstrijd). Het was gelijk erop of eronder. De spanning was in het begin goed te voelen maar we begonnen gelijk erg goed. Flink fanatiek, mooi spel en erg goede sfeer, met dank aan de supporters welke op de bank stonden te springen! We wonnen beide sets tegen verwachting vrij overtuigend, een uitstekend begin en het beloofde veel goeds!

Na de eerste wedstrijd gespeeld te hebben stond het zweet al flink op onze ruggen. Vooral door de inspanning welke nodig was, maar ook de temperatuur in de zaal doordat het zo warm was buiten. We hadden een wedstrijd om bij te komen gelukkig, dan kwam de volgende tegenstander, de nummer 1 van de poule: Tovo!

Ook daar begonnen we erg goed tegen. Tovo stond zoals altijd sterk te spelen en hun midden aanval was zoals altijd razendsnel en effectief. Maar wij gaven niet op en gaven alle 6 de volle 100%! Dit resulteerde in een zenuwslopende eindfase van set 1, waarmee we met maar liefst 1 heel punt hadden gewonnen! De eerste set was binnen, nu de 2e nog, na flink vechten kwam er op een gegeven moment een harde smash van de tegenstander een bal via Maarten op de Bril van Gerwin. Daarmee was het eerste slachtoffer gemaakt. Maar zo sterk als Gerwin is ging hij door met volleyballen en zette hij zijn wraak om in keiharde smash ballen richting de tegenstander. Helaas konden we net niet bijkomen en hadden we de 2e set met klein verschil verloren. De extreem kleine kans welke er nog was om 1e te worden was bij deze vervlogen. Helaas maar we waren met zijn allen toch zeer tevreden met hoe de wedstrijd verlopen was. En nog het belangrijkst, we hadden de 2e plek nog steeds zelf in handen. Als we alles zouden winnen dan zouden we 2e worden!

2 wedstrijden rust, ook weer hartstikke prima want na 2 zulke heftige wedstrijden waren we wel even aan rust toe.

De 3e wedstrijd ging beginnen, Vives 1. Deze ploeg was degradatie kandidaat maar dat zegt bij ons nog niet dat we hem zomaar even winnen. Maar de eerste set bleek al snel dat we een stuk sterker waren. We speelde het zelfde niveau als tegen OKV’71 en TOVO en wonnen met maar liefst 20 punten verschil. Dan zou je denken dat de 2e set dan ook makkelijk moet verlopen, maar helaas. We stonden al aardig snel achter tegen Vives en moesten hard werken om punten te verdienen. Vives was ook beter geworden en had veel meer ballen terug. Na heel hard knokken hebben we dan uiteindelijk de 2e set nog net kunnen winnen, nog 1 wedstrijd verwijderd van plek 2!

Daar stonden we dan, de laatste set tegen Taurus 2, we moesten 2 sets winnen. De eerste set ging soepel. We begonnen opnieuw erg goed en we hadden opnieuw een sterke aanvalsdruk. Taurus wist hier niet op te antwoorden waardoor we met ruime cijfers wonnen van Taurus. Nog 1 set te gaan en dan wisten we zeker dat we 2e zouden gaan worden. De laatste set leek het alsof de remmen compleet los gingen. Vooral Maarten probeerde de bal telkens door 2en te slaan na voortreffelijke setups van Rob en Sander. We wonnen de set opnieuw met een verschil van rond de 20 punten en toen wisten we het! We waren 2e geworden van de A poule! Uitstekend resultaat! Op naar het NRK!

Na het borrelen in de kantine zijn we in Vreeswijk op het terras in de zon gaan nagenieten van opnieuw een mooie volleybal dag en een uitstekend eind resultaat van het seizoen! 78 van de totaal te behalen 96 punten, met maar liefst een positief saldo van 289 punten!

Dank aan alle supporters welke ons hebben aangemoedigd tijdens dit laatste toernooi (bedankt Hans, Ben en Marieke 😀 )!

Volleybaltrainer damesafdeling gezocht!

Volleybaltrainer damesafdeling gezocht!

Voor onze damesafdeling zoeken wij nog een volleybaltrainer. Wat verwacht RVN van een (basis)trainer? Als “basis” trainer zijn er geen specifieke vaardigheden vereist. Wat wenselijk is:

  • Je bent enthousiast en vindt het leuk om dit op andere spelers over te dragen.
  • Je bent beschikbaar voor de trainingstijden (19:30 – 21:00 uur op woensdag) voor het team, zodat er zo min mogelijk uitval van trainingen ontstaat. Hierdoor vormen een trainer en spelers samen het team.
  • We vragen geen specifieke kennis of ervaring. Wel zouden we het erg waarderen als je zelf de basisvaardigheden onder de knie hebt, zodat je dit goed over kunt brengen.

RVN-Nieuwegein is uniek en kenmerkt zich door haar familiaire sfeer. Door de goede balans tussen plezier en prestatie weet RVN-Nieuwegein zich te onderscheiden van de grotere clubs in de regio. De tegenprestatie die je ontvangt is natuurlijk een club enthousiaste spelers, die punten gaan scoren en trots zijn op wat ze bereikt hebben! Behalve leren en verbeteren is ook gezelligheid bij onze vereniging erg belangrijk.

Als hoofdtrainer staat er ook een (kleine) financiële (vrijwilligers) vergoeding tegenover. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van vaardigheden, ervaring van de trainer.

Lijkt het jou leuk om trainer te worden bij RVN-Nieuwegein? Ken je iemand in je omgeving die graag trainer wil worden? Wil je samen met iemand anders graag de trainingen verzorgen? Of is er een trainer bij een andere sportclub die misschien ook wel volleybaltrainer wil worden? Geef het dan door! We komen graag in contact! Mail naar info@rvn-nieuwegein.nl

 

Interview tijdens toernooidag dames 1

Interview tijdens toernooidag dames 1

Afgelopen zaterdag heeft Dames 1 10 punten behaalt bij een wedstrijddag. Tijdens deze dag heeft Razende Reporter Indy een interview gehouden met fanatiek supporter Rolf. Deze delen we graag;

De antwoorden vallen helaas iets weg. Hieronder even de antwoorden;

Antwoord op vraag 1;
‘Mag iets meer’

Antwoord op vraag 2;
‘Heel goed vandaag’

Antwoord op vraag 3;
‘Karin vandaag’

Antwoord op vraag 4;
‘95%’

Nieuwe foto’s op de website

Nieuwe foto’s op de website

Er staan nieuwe foto’s op de website. Zowel van dames 1, heren 1 en heren 2. Allen van hun tweede speeldag. Kijk snel bij de foto’s!

(let op; laden kan even duren)

Eerste training

Eerste training

En zo was de eerste training na de zomervakantie weer een feit. Raimond heeft twee leuke foto’s gemaakt. Deze delen we graag met jullie. Ze zijn rechts in de kantlijn te zien en er is ook een foto-album voor gemaakt.

Tot volgende week!

Welkom bij Recreatie Volleybal Nieuwegein

Welkom bij Recreatie Volleybal Nieuwegein

Recreatie Volleybal Nieuwegein (afgekort RVN) is vijf jaar geleden opgericht door een groep enthousiaste volleyballers in en om Nieuwegein. Het is een club van ruim dertig sporters die elke woensdagavond anderhalf uur trainen. Daarnaast doet RVN met twee dames- en twee herenteams mee aan de recreantencompetitie welke op zes zaterdagen per seizoen worden afgewerkt.

Kijk gerust rond op deze pagina! Enthousiast geraakt? We nodigen je graag uit om een keer mee te komen trainen! Kijk hiervoor bij ‘Training’.

Nieuwe website

Nieuwe website

Beste bezoeker,

Dit is de nieuwe website van RVN Nieuwegein. De komende tijd zal deze pagina worden gevuld met foto’s, wedstrijdverslagen en meer. Kijk nu alvast rond en laat weten als je iets mist!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur RVN